^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

У Тернополі проведено міжнародний семінар-тренінг

15 серпня 2014, 15:57

13 - 14 серпня 2014 року на базі Державної фітосанітарної інспекції Тернопільської області пройшов навчальний тренінг на тему: «Підготовка проекту надзвичайних заходів боротьби з Diabrotica virgifera Le Conte». Семінар проводився у рамках реалізації проекту Twinning «Надання допомоги Україні в наближенні законодавства у сфері фітосанітарії та адміністративних засад у відповідності до європейський стандартів».

Даний проект реалізовується спільно з консорціумом країн-членів ЄС – Федеративною Республікою Німеччина, Французькою Республікою та Латвійською Республікою.

Участь в тренінгу прийняли державні фітосанітарні інспектори із Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької областей, а також експерт із Франції – Марк Делос.

Семінар у Тернополі – один із чинників набуття фахівцями практичних навичок із питань фітосанітарного законодавства. Цей пізнавальний захід надав можливість обміну досвідом з питань карантину рослин між спеціалістами фітосанітарної служби України та закордонним експертом. Учасники семінару мали можливість ознайомитись із перспективними методами обстеження, виявлення, діагностики та боротьби із західним кукурудзяним жуком. 

Зазначений проект сприяє гармонізації адміністративних, технічних і наукових потужностей Держветфітослужби України на центральному та регіональному рівнях відповідно до стандартів ЄС.

 

повернутись назад