^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Визначення посівних якостей насіння

Аналізування чистоти і відходу насіння

Метод аналізування чистоти і відходу насіння полягає у визначенні вмісту складників,  що становлять партію насіння: основної культури, інших  рослин, відходу (домішки).

Аналізування домішки насіння 

Метод аналізування полягає у поштучному визначенні домішки насіння інших рослин.

Аналізування схожості та енергії проростання насіння 

Метод аналізування полягає у встановленні кількості насінин (у відсотках), здатних утворювати нормально розвинуті проростки за оптимальних умов.

Аналізування життєздатності насіння

Метод аналізування полягає у швидкому визначенні життєздатності насіння, що перебуває у стані фізіологічного спокою та встановлені причин низької схожості насіння.

Аналізування вологості насіння

Метод аналізування полягає у визначення вмісту вільної вологи у насінні.

Аналізування маси 1000 насінин

Метод аналізування полягає у визначенні маси 1000 насінин як одного з важливих показників, що характеризують крупність, виповненість насіння.

Аналізування зараженості насіння хворобами

Метод аналізування полягає у визначенні стану здоров'я насіння та виявленні хвороб з характерними ознаками.

Аналізування заселеності насіння шкідниками

Метод аналізування полягає у визначенні наявності живих шкідників у міжнасіннєвому просторі та всередині окремих насінин.

  Заява на визначення посівних якостей насіння

 За результатами аналізувань видається протокол випробування проби насіння.