• Визначення чистоти, відходу та домішки насіння
Метод визначення чистоти і відходу насіння полягає у визначенні вмісту складників, що становлять партію насіння: основної культури, інших рослин, відходу (домішки).
• Визначення схожості та енергії проростання насіння
Метод полягає у встановленні кількісті насінин (у відсотках), здатних утворювати нормально розвинуті проростки за оптимальних умов.
• Визначення вологості насіння
Метод полягає у визначення вмісту вільної вологи у насінні.
• Визначення маси 1000 насінин
Метод полягає у визначенні маси 1000 насінин як одного з важливих показників, що характеризують крупність, виповненість насіння, запас поживних речовин в насінні.
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"