^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Визначення посівних якостей насіння

      • Визначення чистоти, відходу та домішки насіння 
Метод визначення чистоти і відходу насіння полягає у визначенні вмісту складників,  що становлять партію насіння: основної культури, інших  рослин, відходу (домішки).
      
Визначення схожості та енергії проростання насіння
Метод полягає у встановленні кількісті насінин (у відсотках), здатних утворювати нормально розвинуті проростки за оптимальних умов.
     
 • Визначення вологості насіння
Метод полягає у визначення вмісту вільної вологи у насінні.
     
 • Визначення маси 1000 насінин
Метод полягає у визначенні маси 1000 насінин як одного з важливих показників, що характеризують крупність, виповненість насіння, запас поживних речовин в насінні.