^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Тернопільську фітолабораторію відвідав експерт Європейського Союзу проекту Twinning із захисту рослин

26 травня 2017, 16:13

25-26 травня 2017 року в межах третього компоненту* проекту Twinning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин відповідно до вимог ЄС для забезпечення належного використання засобів захисту рослин та поліпшення пов’язаних інспекцій та лабораторних послуг» відділ аналітики пестицидів, агрохімікатів Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» відвідав експерт Європейського Союзу Вадим Барткевич**.

Метою візиту було проведення аудиту стану приміщення та обладнання відділу аналітики пестицидів, агрохімікатів Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія», визначення рівня компетенції працівників профільного відділу з метою подальшої акредитації до вимог ДСТУ ISO/ІЕС 17025:2006 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій» (далі – Стандарт).

Під час візиту проведено консультацію зі спеціалістами профільного відділу стосовно можливості покращення якості проведення досліджень якості ЗЗР та рослинних зразків на залишкові кількості пестицидів з метою подальшої акредитації до вимог Стандарту. Для спеціалістів Тернопільської фітолабораторії було проведено семінар «Актуальні забруднювачі харчової продукції в Європейському Союзі та сучасні аналітичні стратегії визначення даних сполук».

__________________________________________________

*Компонент 3 проекту Twinning – огляд організаційних і оперативних структур і методологій міжрегіональних лабораторій з чіткими, реалістичними рекомендаціями щодо їх модернізації: передбачає розробку рекомендацій для покращення організаційних та операційних структур лабораторних служб, що відповідають за аналіз якості ЗЗР та рослинних зразків на залишкові кількості пестицидів. Одна із п’яти токсикологічних лабораторій пройде підготовку для акредитації за ISO 17025.

**Вадим Барткевич – директор лабораторії продуктових та екологічних розслідувань Інституту безпечності харчових продуктів, здоров’я тварин та довкілля «BIOR» (Рига, Латвія).

   

  

повернутись назад