^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Щодо виявлення картопляної нематоди

20 червня 2017, 12:34

З метою встановлення фітосанітарного стану території області державні фітосанітарні інспектори Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області продовжують проводити моніторинг, який включає в себе обстеження сільськогосподарських угідь на виявлення фітопаразитичних нематод та раку картоплі.

Протягом останнього тижня фахівцями Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» виявлено золотисту картопляну нематоду у зразках ґрунту відібраних державними фітосанітарними інспекторами під час проведення обстежень старих осередків карантинних організмів в 5 районах нашої області, а саме в Козівському, Чортківському, Лановецькому, Підволочиському, Бережанському районах на площі 6,68 га. Наразі визначені заходи зі знищення цього шкідливого організму.

Нагадаємо, що золотиста картопляна нематодакарантинний організм, який паразитує на коренях картоплі та відноситься до обмежено поширених карантинних організмів на території України.

     

повернутись назад