^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Нарада за підсумками роботи за 2017 рік

02 січня 2018, 17:01

29 грудня 2017 року відбулась нарада за підсумками роботи Державної установи "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія" за 2017 рік.

Підведено попередні підсумки стану виконання наказу Держпродспоживслужби № 4 від 05 січня 2017 року ««Про акредитацію фітосанітарних лабораторій відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 та розширення їх діяльності»:

  • введено в Структуру Лабораторії:
    • відділ реєстрації зразків об’єктів регулювання та оформлення документів з метою забезпечення конфіденційності інформації,  прискорення та оптимізації процесу аналізування зразків;
    • відділ визначення посівних якостей насіння та товарних якостей садивного матеріалу, в зв’язку з розширенням повноважень в сфері насінництва та розсадництва.
  • проведення ремонтних робіт з метою приведення приміщення у відповідність до технічних вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 для подальшої акредитації.

Обговорено внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2007 року № 705 «Про деякі питання реалізації Закону України «Про карантин рослин». Зокрема, обговорено можливість залучення працівників Лабораторії до проведення обстежень спільно з державними інспекторами Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області та особливості оформлення довідки на обстеження, затвердженої вищевказаною постановою.

Під час наради завідувачі відділів прозвітували про виконану роботу та озвучили основні показники  за 2017 рік.

Відділ фітосанітарного аналізу ознайомив працівників Лабораторії зі змінами у своїй роботі, пов’язаними з акредитацією Лабораторії в Національному агентстві з акредитації України.

Відділом бухгалтерського обліку та фінансової звітності надано роз’яснення про дотримання постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня  2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів». Також було озвучено про необхідність правильного оформлення документації щодо закупівлі товарів, робіт та послуг для тендерного комітету та подачі у зазначені терміни авансових звітів, рахунків за комунальні послуги.

На нараді було заслухано звіт про діяльність Первинної профспілкової організації Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» професійної спілки працівників агропромислового комплексу України  за 2017 рік.

 

повернутись назад