^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Координаційні наради проекту Twinning

21 грудня 2018, 14:49

Завідувач відділу аналітики петицидів, агрохімікатів Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» Бойко М.П., в рамках проекту Twinning, а саме Діяльності 3.3 «Підготовка стратегії та плану дій з чіткими реалістичними рекомендаціями для модернізації та акредитації лабораторій відповідно стандарту ISO 17025, для міжнародної акредитації лабораторії в Одесі та для національної акредитації лабораторій в Житомирі, Ужгороді, Тернополі та Полтаві», взяла участь у низці координаційних нарад щодо стратегії з акредитації українських лабораторій відповідно до стандарту ISO 17025.

Наради проводилися 17-18 грудня 2018 року. на базі Державної установи «Центральна фітосанітарна лабораторія», м. Київ.

Під час нарад були визначені цілі щодо підготовки документів для акредитації лабораторій  відповідно стандарту ISO 17025. Також експерти ЄС, Вадим Барткевич та Івета Пугаєва, провели індивідуальні консультації з представниками кожної лабораторії щодо стану та можливостей акредитації  відділів аналітики пестицидів, агрохімікатів.

Мета проекту:

Створити законодавчі та управлінські основи для забезпечення належного використання засобів захисту рослин та поліпшення супутніх інспекцій та лабораторних систем відповідно до вимог ЄС. 

Більше інформації про проект: 

http://www.consumer.gov.ua//Proekt_Twinning

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/tenders/twinning_en

Проект у мережі Facebook: https://www.facebook.com/pp.twinning 

 

повернутись назад