^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Нарада за підсумками роботи за 2018 рік

29 грудня 2018, 10:59

28 грудня 2018 року відбулась нарада за підсумками роботи Державної установи "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія" за 2018 рік. 

Обговорено: 

  • внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. №1348 «Деякі питання надання послуг Державною службою з  питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління», а саме підвищення розцінок на надання послуг;
  • про набрання чинності  Закону України від 10.07.2018 № 2501-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур».

Підведено попередні підсумки стану виконання наказів Держпродспоживслужби щодо  акредитації фітосанітарних лабораторій відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006(2017) та розширення сфери діяльності по кожному напрямку діяльності Лабораторії.

Під час наради завідувачі відділів прозвітували про виконану роботу та озвучили основні показники  за 2018 рік. 

Відділ аналітики пестицидів, агрохімікатів прозвітував про участь у міжнародному проекті Twinning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів рослин та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб».

Директор Лабораторії Панчишин Г.М. окреслила основні плани і приорітетні напрямки роботи на 2019 рік, а саме подання пакету документів до НААУ щодо розширення сфери діяльності з визначення посівних якостей насіння, проведення випробувань  щодо виявлення та ідентифікації регульованих шкідливих організмів в І кварталі 2019 року та проходження періодичного планового нагляду відповідно до політики НААУ щодо наглядання за акредитованими органами з оцінки відповідності.

На нараді було заслухано звіт про діяльність Первинної профспілкової організації Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» професійної спілки працівників агропромислового комплексу України  за 2018 рік.

повернутись назад