^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!!!

31 січня 2019, 09:48

"Біологічний метод захисту рослин є основою стратегічного еколого-біологічного контролю шкідливих організмів у посівах сільськогосподарських культур. Викорис­тан­ня біологічних препаратів для захисту рослин стає нагальною проблемою у зв’язку з потребою екологізації землеробства".

Журнал Пропозиція

Державна установа «Волинська обласна фітосанітрана лабораторія» приймає замовлення на виробництво мікробіопрепаратів для захисту і живлення рослин, в тому числі для передпосівної обробки насіння у весняний період. Зокрема:

«Ековітал» – комплексний високоефективний поліфункціональний препарат на основі симбіотичних азотфіксувальних та фосфатмобілізувальних бактерій, нешкідливих для людини і тварин. Ефективність препарату визначається здатністю бактерій, на основі яких він виготовлений, фіксувати азот атмосфери та мінералізувати органічні фосфорвмісні сполуки, покращувати мінеральне живлення рослин, забезпечувати їх біологічно активними речовинами (вітамінами, фітогормонами, амінокислотами, антибіотичними речовинами проти фітопатогенів та ін.). Препарат сприяє формуванню потужного азотфіксувального апарату на коренях, інтенсифікації розвитку рослин, захисту їх від захворювань, підвищенню урожаю і якості рослинницької продукції.

«Триходермін» - препарат, що містить спори і міцелій гриба-антагоніста Trichoderma lignorum, а також віднайдені грибом в процесі виробничого культивування біологічно активні речовини.Гриб Trichoderma lignorum, пригнічує розвиток фітопатогенних мікроорганізмів шляхом впливу на них прямим паразитуванням, конкуренцією за субстрат, виділенням ферментів, антибіотиків (гліотоксін, вірідін, триходермин та ін.) та інших біологічно активних речовин, які пригнічують розвиток багатьох видів збудників захворювань, в тому числі бактеріальних, а також гальмують репродуктивну здатність патогенів.

«Планриз БТ» - захищає рослини від хвороб що передаються через насіння, грунт та аерогенно в процесі росту рослини. Фунгіцидні властивості препарату поєднуються із рістимулюючую активністю, яка викликає посилений ріст кореневої системи, підвищує польову схожість насіння та енергію проростання, стимулює їх ріст і розвиток, підсилює утворення вторинних коренів, які забезпечують краще мінеральне і водне живлення препарат  Планриз БТ. Підвищує стійкість рослин до стресових умов вирощування знімає негативну дію стрес рослин від застусування пестицидів.

 «Бактороденцид вологий зерновий» - ефективний екологічно безпечний біологічний препарат Використовують його  для знищення мишовидних гризунів  Основа препарату - зерно пшениці оброблене в лабораторних умовах специфічними бактеріями, що спричиняють мишачий тиф. При поїданні принади гине до 95% гризунів протягом 4-15 днів. Знаходячись у тісному контакті одна з одною миші швидше розповсюджують смертельну хворобу серед здорових особин – що підвищує ефективність застосування препарату.

Більш детально про препарати: Інформація по біопрепаратах 

Якщо вас зацікавила інформація про мікробіологічні препарати, за консультацією щодо технології застосування та їх придбання слід звертатись в обласну фітосанітарну лабораторію: с. Зміїнець, Луцького району, вул. Ліскова, 1, телефон (0332)72-71-311, 72-38-88, 0503787866, 0976282821, 0985293125.  fito_lab_volyn@i.ua

Реалізаційні ціни  на мікробіопрепарати станом на 30.01.2019 р:

            Ековітал  240,00 грн. за 1 л.

            Триходермін  22,43 грн. за 1л.

            Планриз БТ 41,76 грн. за 1 л.

            Бактороденцид вологий зерновий 22,82 грн. за 1кг

 

 

повернутись назад