^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Науково-практична конференція на тему: «2020 - Міжнародний рік здоров’я рослин»

12 березня 2020, 16:47

11 березня 2020 року в Бучацькому коледжі Подільського ДАТУ цикловою комісією агрономічних дисциплін було проведено науково-практичну конференцію на тему: «2020 - Міжнародний рік здоров’я рослин», за участі завідувача відділу фітосанітарних процедур Державної установи «Тернопільської обласної фітосанітарної лабораторії» Гриців Світлани Ярославівни, головного спеціаліста відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки в Тернопільській області Гриців Віктора Романовича, начальника відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки в Тернопільській області Мельника Олександра Миколайовича, представників компанії «Сингента»

Робота конференції була направлена на методологічні та методичні аспекти у захисті рослин від шкідників, хвороб і бур'янів, вдосконалення та розробка нових методів моніторингу і прогнозу шкідливих організмів; екологічне обґрунтування формування асортименту засобів захисту рослин та технологій їх застосування, що не роблять шкідливого впливу на навколишнє середовище; розробка і застосування біологічних засобів захисту рослин, а також актуальні проблеми і перспективи селекції і насінництва польових культур.

Організацією  Об'єднаних  Націй  2020 рік оголошено Міжнародним роком  здоров'я  рослин. Рослини,  як люди і тварини, теж можуть хворіти. Вони можуть страждати від захворювань, спричинених вірусами, бактеріями, грибками, на них нападають шкідники, великі і малі, такі як комахи, кліщі, а також нематоди. Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості нових шкідників та хвороб, які з'являються на територіях, які раніше були вільними від них.

Поява нових шкідників та хвороб рослин може загрожувати економіці та біорізноманіттю.

Під час подорожі уникайте привезення додому рослин або інших рослинних продуктів, адже шкідники рослин або хвороби можуть ховатися на них!

Більш детально про "Міжнародний роком  здоров'я  рослин".

 

 

повернутись назад