^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

12 травня - Міжнародний день здоров’я рослин

10 травня 2023, 16:04

12 травня відзначається Міжнародний день здоров’я рослин, оголошений Генеральною Асамблеєю Об’єднаних Націй. Цьогоріч він проходить під гаслом «Здоров’я рослин для збереження довкілля».

10 травня 2023 року фахівці Державної установи "Тернопільська фітосанітарна лабораторія" спільно з державними фітосанітарними інспекторами Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області у рамках проекту ООН, FAO та МКЗР провели семінар для студентів та викладачів Кременецького лісотехнічного фахового коледжу.

Основною метою заходу було підвищення обізнаності серед молоді про захист здоров’я рослин і довкілля. Слухачі здобули знання про роботу Управління фітосанітарної безпеки, Державної установи "Тернопільська фітосанітарна лабораторія", а також прослухали лекцію на тему: «Карантинні шкідники, хвороби та нематоди лісу,  відсутні на території України».

На сайті  Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) за посиланням https://www.fao.org/documents/card/en/c/CA9327EN можна ознайомитися з посібником «Здорові рослини, здорова планета», який розроблено з метою обізнаності дітей та молоді світу про захист рослин, як науку, яка займається здоров'ям рослин.

повернутись назад