^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

12 травня - Міжнародний день здоров'я рослин

12 травня 2023, 11:29

Протягом року кожен фермер та садівник плекає рослину та дерево, адже це життя, їжа та легені нашої планети. Це важка щоденна праця - боротьба зі шкідниками, захист рослини від непогоди, підживлення її та якісний догляд, щоб на стіл української сім’ї потрапила безпечна продукція.

12 травня Організація Об’єднаних Націй оголосила Міжнародним днем здоров’я рослин для того, щоб кожна людина на землі на сьогодні розуміла необхідність забезпечення здоров’я рослин, і кожен з нас має відігравати в цьому процесі певну роль.

Вже другий рік Україна продовжує боронити свою землю, і неможливо забути минулорічні фото згорілої пшениці на полі, вибухових пристроїв в лісах, в садках та парках. І це викликає тільки злість, адже кожен з українців знає як багато праці, любові та турботи потрібно вкласти, щоб виросло дерево, пшениця, соняшник, і навіть тюльпан, який майорить у квітнику біля кожної домівки. Сьогодні під значенням «захист рослин» ми розуміємо не лише боротьбу з шкідливими організмами, а і розмінування полів та лісів, яке буде тривати на території України протягом, щонайменше, 5 років після нашої Перемоги.

повернутись назад