Фітосанітарна безпека є остаточною складовою частиною продовольчої безпеки, а головний пріоритет роботи фітосанітарних інспекторів є захистом території України від ризиків, пов’язаних з проникненням та акліматизацією шкідливих організмів. Окреслив одне із головних завдань служби заступник Голови Держпродспоживслужби Вадим Чайковський під час підписання Меморандуму з директором Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України Олександром Борзіх.
« Розвиток науки у сфері захисту і карантину рослин надзвичайно важливі на кожному етапі: від вибору якісного продукту для вирощування до постачання безпечного харчового продукту рослинного походження на стіл споживача. Я впевнений, що спільна співпраця фахівців Держпродспоживслужби та Інституту захисту рослин стане непереборною силою на захисті продовольчої безпеки, а також підвищить експортний потенціал нашої країни, яка володіє значним аграрним потенціалом», – приймає Вадим Чайковський .