^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Онлайн-навчання для державних фітосанітарних інспекторів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

09 лютого 2024, 11:45

7-8 лютого 2024 року фахівці відділу реєстрації зразків об’єктів регулювання та оформлення документів, відділу фітосанітарного аналізу, відділу аналітики пестицидів, агрохімікатів та відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу провели онлайн-навчання для державних фітосанітарних інспекторів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Завідувач відділу реєстрації зразків об’єктів регулювання та оформлення документів Ольга ПЕТРІВ у своїй лекції акцентувала увагу слухачів на основних вимогах щодо оформлення супровідних документів при проведенні моніторингу та обстежень і направленні зразків для проведення фітосанітарної експертизи (аналізів).

Завідувач відділу фітосанітарного аналізу Марія БОЙКО та фахівці Марія ЗАЙЧУК, Марія СКАСКІВ, Оксана БОЙКО, Поліна ДЕНИСОВА, Лілія ЛАКОМА прочитали лекції про шкідливі організми, що знаходяться під карантинним контролем Китайської Народної Республіки. Описали найбільш поширені хвороби, виявлені при проведенні мікологічної експертизи зернових. Звернули увагу на шкодочинність та основні діагностичні ознаки  стеблових нематод Ditylenchus dipsaci,  Ditylenchus destructor та жовто-бурого мармурового клопа Halyomorpha halys Stal.

Завідувач відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу Галина ЧУБАРИК висвітлила питання життєздатності, як важливого показника якості насіння.

Провідний фахівець відділу аналітики пестицидів, агрохімікатів Уляна ЗАСІК звернула увагу на важливість використання мікробних пестицидів, визначила роль бактерій  та грибів у боротьбі із шкідниками.

повернутись назад