^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Ознайомлення студентів з діяльністю лабораторії

14 березня 2024, 16:27

14 березня 2024 року  Державну установу «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» відвідали студенти-агрономи першого та другого курсів ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут». Метою зустрічі було ознайомлення з діяльністю лабораторії.

Фахівці відділу фітосанітарного аналізу ознайомили студентів з основними завданнями, які покладено на відділ, звернули увагу на необхідність контролю за поширенням по території України регульованих шкідливих організмів. Розповіли про основні методи проведення фітосанітарної експертизи (аналізів) для виявлення та ідентифікації шкідників, бур’янів, нематод та хвороб рослин.

Працівники відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу звернули увагу на  важливість перевірки якостей насіння сільськогосподарських культур перед посівом. Продемонстрували методи аналізування чистоти, вологості, маси 1000 насінин, енергії та схожості насіння. Також студенти мали змогу побачити різницю між здоровим пророслим насінням та аномальними проростками.

Фахівець відділу аналітики пестицидів, агрохімікатів розповіла про основні методи визначення діючої речовини пестициду, залишкової кількості пестицидів у ґрунті, сільськогосподарській продукції та сировині рослинного походження, масової частки протруйника у протруєному насінні.

Студенти мали можливість ознайомитись з колекційними матеріалами шкідників, бур’янів, хвороб рослин та насіння с/г культур,  розглянути під мікроскопом шкідливі організми та долучитися до визначення основних показників якості насіння.

повернутись назад