^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Участь у круглому столі

25 березня 2024, 12:55

В рамках укладеного договору про співпрацю між Державною установою «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» та Тернопільським національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка, 22 березня 2024 року на базі установи відбувся круглий стіл, за участю фахівців Тернопільської фітолабораторії та викладачів кафедри ботаніки та зоології хіміко-біологічного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка, на тему: «Сучасні методи діагностики карантинних організмів» .

В ході заходу, учасники визначили роль сучасних методів, зокрема методу імунноферментного аналізу (ІФА), імунофлуоресценцентного методу (ІФ) та методу полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), при діагностиці шкідливих організмів.

Працівники лабораторії ознайомили учасників з основними методами проведення фітосанітарної експертизи (аналізів) та визначення посівних якостей насіння, продемонстрували колекційні матеріали шкідників, бур’янів, нематод та хвороб рослин. Викладачі, в свою чергу, розповіли про свою науково-дослідницьку роботу, звернули увагу, що на базі їхньої кафедри функціонують дві науково-дослідні лабораторії (фізіології рослин та мікробіології, прикладної ботаніки) та навчальна лабораторія морфології та систематики рослин – гербарій, яка містить понад 30 тисяч гербарних аркушів рослин Поділля, Полісся і Карпат, серед них зібрано гербарій рідкісних рослин, занесених до «Червоної книги України. Рослинний світ (2009)».

Учасники круглого столу обмінялися досвідом, обговорили плани для подальшої співпраці, проходження виробничої практики студентами університету, стажування працівників

повернутись назад