З 01 квітня 2024 року відділ визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу та якості зерна Тернопільської фітолабораторії розширив сферу своєї діяльності. Крім визначення посівних якостей насіння, відділ проводить аналізи біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур, зокрема: пшениці, жита, ячменю, тритикале, кукурудзи, вівса, гречки, гороху, ріпаку, сої, соняшнику. Основні показники якості зерна, які визначатимуть фахівці це – органолептичні показники, вологість, вміст смітної і зернової/олійної домішок, металомагнітна домішка, зараженість шкідниками, сажкові зерна, фузаріозні зерна, склоподібність зерна, число падіння, кількість та якість клейковини, натура зерна, вміст дрібних зерен і крупність. За результатами аналізувань видається протокол визначення біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.




