^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Аналіз біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур

04 квітня 2024, 10:58

З 01 квітня 2024 року  відділ визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу та якості зерна Тернопільської фітолабораторії розширив сферу своєї діяльності. Крім визначення посівних якостей насіння, відділ проводить аналізи біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур, зокрема:  пшениці, жита, ячменю, тритикале, кукурудзи, вівса, гречки, гороху, ріпаку, сої, соняшнику. Основні показники якості зерна, які визначатимуть фахівці це – органолептичні показники,  вологість,  вміст смітної і зернової/олійної домішок,  металомагнітна домішка, зараженість шкідниками, сажкові зерна, фузаріозні зерна, склоподібність зерна, число падіння, кількість та якість клейковини, натура зерна, вміст дрібних зерен і крупність. За результатами аналізувань видається протокол визначення біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.

повернутись назад