^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Відкриті торги з особливостями ДК 021:2015: 45450000-6: Інші завершальні будівельні роботи (Поточний ремонт частини приміщення Державної установи "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія" по вул. Текстильна ,6 в м. Тернополі)

14 травня 2024, 14:25

Підстава для публікації обгрунтування: Постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».

 

Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 45450000-6: Інші завершальні будівельні роботи (Поточний ремонт частини приміщення Державної установи "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія" по вул. Текстильна ,6 в м. Тернополі)

 

Обґрунтування очікуваної вартості: Розрахунок очікуваної вартості послуг здійснено методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275. Метод порівняння ринкових цін базується на зборі і аналізі цінової інформації з реального ринку послуг та аналізі угод щодо надання аналогічних видів послуг як власних так і інших суб’єктів господарювання.

А також з урахування середньоринкових цін на аналогічні послуги та затверджується у кошторисі спеціального фонду державного бюджету України Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» на 2024 рік.

 

Розмір бюджетного призначення: Визначений виходячи з потреб установи в зазначеному предметі закупівлі за КЕКВ: 2240 — Оплата послуг (крім комунальних).

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначено відповідно до потреб установи у закупівлі з урахуванням вимог законодавства, зокрема відповідно до Дефектного акту на Поточний ремонт частини приміщення Державної установи "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія" по вул. Текстильна, 6 в м. Тернополі. При проведенні поточного ремонту виконавець повинен виконувати заходи, що забезпечують дотримання правил техніки безпеки у відповідності із Законом України «Про охорону праці», інших чинних нормативних документів та актів з охорони праці. Забезпечити обов‘язкове виконання вимог чинного законодавства України по пожежній безпеці та додержуватись вимог державних будівельних норм і державних стандартів України, гігієнічних нормативів, санітарних правил і норм тощо. Будівельні матеріали та вироби, які будуть використані виконавцем під час надання послуг з поточного ремонту мають відповідати основним вимогам, визначеним національним стандартам ДСТУ і будівельним нормам та повинні бути промарковані національним знаком відповідності.

При проведенні ремонту слід враховувати вимоги до приміщень ПЛР- лабораторій (Наказ МОЗ України від 24.01.2008 N 26), а саме:

-           Робочі приміщення ПЛР-лабораторії повинні бути непрохідними і створеними за типом боксів з передбоксами.

-           ПЛР - лабораторія повинна бути забезпечена водопостачанням, каналізацією,  забезпечена електрикою і опаленням відповідно до чинного законодавства;

-           Усі  приміщення лабораторії повинні бути забезпечені достатнім природним і штучним освітленням;

-           В ПЛР лабораторії повинна бути раковина для миття рук;

-           Усі приміщення слід обладнати припливно-витяжною або витяжною вентиляцією;

-           Внутрішнє оздоблення приміщень виконують відповідно до їх функціонального призначення. Поверхні стін, підлоги й стелі в лабораторних кімнатах повинні бути гладенькими, без щілин, легко оброблятись і бути стійкими до дії мийних і дезінфекційних засобів. Підлога не повинна бути слизькою;

-           Приміщення для усіх етапів ПЛР-аналізу повинні бути обладнані бактерицидними лампами, які встановлюють з розрахунку 2,5 Вт/куб.м. Рекомендується додатково використовувати ультрафіолетовий бактерицидний опромінювач рециркулятор.

повернутись назад