^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Здоров’я рослин, безпечна торгівля та цифрові технології

14 травня 2024, 17:24

В рамках укладеного договору про співпрацю між Державною установою «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» та ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», 14 травня 2024 року фахівці лабораторії взяли участь у виїзному семінарі, присвяченому Міжнародному дню здоров’я рослин, який проходить під гаслом: «Здоров’я рослин, безпечна торгівля та цифрові технології».

Семінар розпочався в аудиторії ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», де фахівці лабораторії ознайомили майбутніх агрономів з основними напрямками діяльності лабораторії, звернули особливу увагу на важливість фітосанітарного контролю рослинної продукції для цілей імпорту/експорту, з метою недопущення поширення регульованих шкідливих організмів.

Згодом учасники заходу продовжили семінар в польових умовах, де фахівці Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» розповіли якими шкідниками, бур’янами та хворобами можуть бути заражені посіви пшениці та ріпаку, обговорили основні методи боротьби з ними. Студенти мали можливість на практиці ідентифікувати шкідники та бур’яни в польових умовах.  

По завершенні семінару, фахівці лабораторії роздали студентам листівки та брошури про основні карантинні організми. Учасники цікаво та якісно провели час, отримали нові знання та обмінялися досвідом.

повернутись назад