^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа «Тернопільська фітосанітарна випробувальна лабораторія Держпродспоживслужби»

Сформовано переліки суб’єктів і місць зберігання для експорту ячменю, кукурудзи та сої до Китаю

24 листопада 2025, 14:08

Держпродспоживслужба інформує, що для виконання вимог, узгоджених між Україною та Китаєм щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої, було сформовано такі переліки:

  • осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР
  • місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР

Ці переліки підготовлені відповідно до протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.

Ці списки вже доступні на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі: «Діяльність» → «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» → «Фітосанітарні вимоги країн» → «Фітосанітарні вимоги Китайської Народної Республіки».

Пропонуємо зацікавленим особам ознайомитися з переліками та у разі виявлення невідповідностей, в термін до 01.12.2025 повідомити Департамент фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби.

Контактна особа з вищезазначених питань у Держпродспоживслужбі — Юлія Татарнюк:

повернутись назад