^ Наверх

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Державна установа "Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія"

Про запровадження карантинного режиму по бактеріальному в’яненню (вілту) кукурудзи (Erwinia (Pantoea) stewartii (Smith) Dye)

15 вересня 2016, 09:36

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

інформує  про запровадження карантинного режиму по бактеріальному в’яненню (вілту) кукурудзи (Erwinia (Pantoea) stewartii (Smith) Dye) в Тернопільській області:

  • в Борщівському районі на площі 65,1 га (Розпорядження Борщівської РДА від 19.09.2016 № 280-од).
  • в Кременецькому районі, с. Кокорів на площі 60,24 га (Розпорядження Кременецької РДА від 30.08.2016 № 400-од).

Фітосанітарні заходи:

  • проведення збору урожаю в максимально стислі строки, під контролем державних фітосанітарних інспекторів;
  • знищення післяжнивних решток;
  • ретельна очистка зернозбиральної техніки;
  • окреме складування зерна, зібраного з заражених полів, заборона його використання в якості насіння;
  • дотримання агротехніки вирощування та сівозміни;
  • обробка насіннєвого матеріалу препаратами згідно з Переліком пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні;
  • систематичне обстеження земельних угідь протягом вегетації;
  • заборона вивезення і реалізація об’єктів регулювання з карантинної зони без карантинних сертифікатів.

повернутись назад